2 vrste dječje igre

Igra danas zauzima veliko mjesto i jako je bitna svakom djetetu u njegovom razvoju. Svako dijete već od malih nogu, praktički od rođenja, daje nam do znanja da ga intenzivno zanima svijet oko njega kojeg kroz svoja razna osjetila doživljava. Igrajući se dijete se razvija, uči o svemu iz svoje okoline, a što je najbitnije uči o samome sebi.

Svakom je djetetu diljem svijeta igra poznata i u njoj gotovo svi uživaju. No, danas su djeca okružena razno raznim igračkama visoke tehnologije i sve manje vremena provode u igri i fizičkoj aktivnosti.

 

 

Fizička igra

Fizička igra u kojoj sigurno osim djece uživaju i svi ostali. U fizičku igru ubrajamo skakanje, penjanje, trčanje s prijateljima i braćom i sestrama. Također i rezanje škarama, bojanje i sl. spada u fizičku igru kojom djeca razvijaju finu motoriku i koordinaciju. U ovim igrama mogu sudjelovati i odrasli te djeci tako aktivnosti postaju zabavnije i zanimljivije.

 

 

Igra s objektima

Igra s objektima obuhvaća dječje istraživanje svih objekata koji se nalaze u njihovom okruženju. Povezana je s fizičkom igrom i to ponajviše kod razvoja fine motorike kroz izgradnju raznih modela objekata.

Već od 3-4 godine djeca počinju stvarati, graditi i konstruirati. Tako grade kuće, kule i druge razne objekte od kockica. Uz ovakav način igre djeca razvijaju govor jer dok se igraju obično komentiraju sve što rade a to im ujedno pomaže zadržati pažnju.

Stoga je jako bitno u ovoj fazi djetetova života imati adekvatne igračke koje će prije svega biti sigurne za njih, a s druge strane da će biti interaktivne kako bi svako dijete maksimalno razvilo svoja osjetila i sve što se u toj fazi života razvija.

Uz Ponge toys drvene igračke djeca mogu učiti, razlikovati različite boje, prepoznavati razne objekte ili životinje, učiti abecedu i brojeve. Uz to sve razvijaju motoriku te logično i  kreativno razmišljaju.

Drvene igračke potiču djecu na kreativne i maštovite igre, omogućuju djeci uključiti se u smislene igre, razvijaju kognitivne, kao i vještine rješavanja problema koje će koristiti tijekom ostatka života.

 

 

Pustite djecu da se igraju! Igra ima jako veliki utjecaj na njihov život i nezaobilazna je prilikom odrastanja.

Osim ove dvije vrste postoje još tri vrste dječje igre o kojima ćemo pisati u nekim narednim postovima.

Left Nastavite s kupovinom
Vaša narudžba

U vašoj košarici nema proizvoda

Hrvatski
HR-HR