Drvene igračke ili moderne high tech?

Danas nas sve više okružuju moderne i visoko sofisticirane igračke za djecu koje mogu govoriti, hodati i obavljati svakakve radnje. Djeca naravno vole takve igračke jer su im „cool“, a s druge strane su im doslovno „nametnute“ kroz razne medijske kanale.

No postavlja se pitanje, djeluju li moderne igračke najbolje na razvoj naše djece. Djeca od najranije dobi razvijaju maštu i kreativnost te je jako bitno s čime se igraju. Upravo drvene igračke kod djece potiču maštu i razvijaju njihove motoričke sposobnosti.

Danas postoji veliki izbor drvenih igračaka tako da ćete sigurno pronaći nešto što se sviđa vašem djetetu. Osim gore navedenih prednosti drvene igračke su same po sebi sigurnije i kvalitetnije te svako dijete u njima može uživati kroz čitavo djetinjstvo.

 

 

Dječja mašta

Drvene igračke ne mogu govoriti, hodati ili raditi neke druge radnje. Nemaju baterije ili neke elektroničke komponente tako da svako dijete mora upotrijebiti maštu i samostalno svojim rukama upravljati njima.

Kad se tako djeca igraju svaka igra je potpuno drugačija ovisno o individualnim preferencijama svakog djeteta. Možete samo zamisliti koliko ideja se može stvoriti u njihovim malim glavama, a upravo ta neograničenost će njihovu pozornost zadržati jako dugo.

 

 

Igramo se i učimo uz Ponge kocke

Uz drvene igračke djeca mogu učiti, razlikovati različite boje, prepoznavati razne objekte ili životinje, učiti abecedu i brojeve. Uz to sve razvijaju motoriku te logično i  kreativno razmišljaju.

Drvene igračke potiču djecu na kreativne i maštovite igre, omogućuju djeci uključiti se u smislene igre, razvijaju kognitivne, kao i vještine rješavanja problema koje će koristiti tijekom ostatka života.

Ponge kocke pružaju mogućnost da dijete svlada različit spektar boja. Već u trećoj godini života dijete može razlikovati i pridruživati dvije boje pa Ponge kocke mogu poticati razvitak mišljenja u tom smislu. Jasna i uočljiva slova na Ponge kockama bit će pravi užitak za četverogodišnjaka, jer u toj dobi dijete počinje pokazivati interes za slova.

 

 

Sigurnost i zdravlje djece

Drvene igračke su puno sigurnije i u potpunosti su prirodna alternativa za plastične igračke jer ne sadrže visoke razine kemikalija i toksina. Istraživanja su pokazala da neke vrste plastike može utjecati na zdravlje zbog prisutnosti raznih kemikalija.

Kod drvenih igračaka nemate problema sa stalnim mijenjanjem baterija i dijelova, one mogu trajati i trajati, prenositi se s koljena na koljeno te tako uveseljavati mnoge generacije.

Zato i vi odaberite neku drvenu igračku.

Left Nastavite s kupovinom
Vaša narudžba

U vašoj košarici nema proizvoda

Hrvatski
HR-HR