Ponge

Pored modernih high tech igračaka odlučili smo se na proizvodnju drvenih igračaka koje imaju tendenciju poticati djecu na kreativne i maštovite igre. I definitivno nismo pogriješili.

Obrazovne drvene igračke su važan alat u dječjem razvoju. Mnoge edukativne drvene igračke izgrađuju lateralno kritičko razmišljanje kao i vještine rješavanja problema te pomažu u izgradnji motoričkih sposobnosti.

Djetetovo okruženje s prirodnim igračkama je tiho, mirno i u konačnici ljepše nego atmosfera u sobi s plastičnim igračkama na baterije.

Drvene igračke su mnogo sigurnije. One su u potpunosti prirodna alternativa za plastične igračke jer ne sadrže visoke razine kemikalija i toksina. To je osobito važno kod male djece koja imaju tendenciju da sve stavljaju u usta.

 

Ponge toys

 

Hrvatska slovarica

Započeli smo s 20 ručno obrađenih kockica u obliku Hrvatske slovarice. Kockice su izrađene od drveta iz hrvatskih šuma s kojima se gospodari prema strogim ekološkim, socijalnim i ekonomskim standardima.

Hrvatska slovarica izrađena je 120 slovnih znakova bojanih bojama koje u potpunosti zadovoljavaju zahtjeve Europske unije. Slovarica je namijenjena djeci od 3 do 7 godina starosti i prvenstveno služi za  učenje slova, prepoznavanje boja, slaganje riječi i jednostavnih rečenica.

Nakon Hrvatske slovarice na isti način razvili smo i Englesku, Njemačku i Talijansku slovaricu te Pongetoys brojeve.

 

PongeToys

 

Socijalna osjetljivost

Osim ekološke, didaktičke i estetske strane koje smatramo vrlo važnima prilikom proizvodnje, držimo da je vrlo bitna i socijalna osjetljivost tako da su sve naše kockice (do tiska) proizvedene u tvornici Suvenir Arbor čija je misija rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

 

Briga o kvaliteti naših proizvoda

Ponge toys brine o okolišu i o sigurnosti vaše djece. Vjerujemo da igračke trebaju biti sigurne za djecu i okoliš. Mi proizvodimo samo kvalitetno izrađene drvene igračke koje su izrađene od prirodnih, biorazgradivih, reciklirajućih i/ili recikliranih materijala.

Drvene igračke su izdržljive i traju dulje od plastičnih te samim time stvaraju i manje otpada. Darujući djetetu drvenu igračku ne doprinosite zagađivanju okoliša a time i štitite budućnost djeteta.

 

Potvrda izvrsnosti

Ponge kockice izrađene su od drveta, bojane bojama koje zadovoljavaju najstrože europske standarde a kao dokaz brige o kvaliteti i neškodljivosti posjeduju certifikat izvrsnosti izrađen u jednoj od tri najjače europske tvrtke za testiranje igračaka Eurofins Product Testing Services Limited iz Engleske.

Prilikom kupovine PONGE kockica kupac može biti siguran da proizvod koji kupuje nije proizveden na štetu naših šuma, te da on svojim potrošačkim postupkom nije pridonio nemilosrdnoj eksploataciji šumskih resursa.

 

Certificate_of_excellence

 

Novi Web-shop i novi proizvodi

Početkom 2020. godine otvaramo novi Web-shop, pongetoys.com,  te osim kockica uz pomoć partnera malih obiteljskih proizvođača nadopunjujemo ga novim proizvodima. Svi proizvodi su ručni rad te su u izradi korišteni prirodni materijali koji su sigurni za djecu.

 

Left Nastavite s kupovinom
Vaša narudžba

U vašoj košarici nema proizvoda

Hrvatski
HR-HR