Savršen poklon za naše najmlađe

Kocke su privlačne djeci od najranije dobi. Već u prvoj godini života dijete će gledati kocku, vrtjeti je po rukicama, stavljati je u usta, mirisati je. U drugoj godini života, kocke mogu poslužiti u procesu učenja kako se koriste različiti predmeti.

Tako primjerice, složiti kocku na kocku može već dijete u dobi od 18 mjeseci, a građenje i rušenje tornjića biti će mu omiljena zabava.

 

No osim poticanja razvijanja fine motorike, Ponge kocke pružaju mogućnost da dijete savlada različiti spektar boja. Već u trećoj godini života, dijete može razlikovati i pridruživati dvije boje pa Ponge kocke mogu poticati razvoj mišljenja u tom smislu.

Jasna i uočljiva slova na Ponge kockama, biti će pravi užitak za četverogodišnjaka. U toj dobi dijete počinje pokazivati interes za slova, pa slova na ovim kockama mogu pružiti djetetu priliku da što jasnije uoči razliku između svakog slova.

 

Kako su Ponge kocke napravljene od drveta i mirišu na prirodu, roditelje koji su proveli mnogo sati u prirodi u svom djetinjstvu, Ponge kocke mogu ih podsjetiti na te razigrane sate.

To ih može potaknuti da se i sami zaigraju s vlastitim djetetom, bilo da slažu i ruše tornjeve od Ponge kocaka, rade od njih garažu ili pak da se igraju igre sa slovima poput „Vješala“, „Na slovo“, te da zajednički osmišljavaju priče.

 

Tatjana Gjurković, dipl.psiholog

Centar Proventus, www.centarproventus.hr

Left Nastavite s kupovinom
Vaša narudžba

U vašoj košarici nema proizvoda

Hrvatski
HR-HR